Izložba crteža Petra Delijevića u Galeriji A / Trim Centar Nikšić

U subotu, 18. aprila sa početkom u 20 časova, u galeriji „A“ (Trim Centar Nikšić) biće otvorena izložba crteža nikšićkog umjetnika, Petra Delijevića. Na izložbi će biti predstavljeni crteži iz autorove najnovije produkcije.

Delijević Petar, rođen je 1983. godine u Nikšiću. Diplomirani je student Fakulteta Likovnih Umjetnosti u Beogradu, grafički odsjek, mentor profesor Dragan Momirov. 2008 godine je dobio nagradu “Putujemo po Evropi” kao jedan od 200 nagradjenih studenata Univerziteta Beograd. Ove godine je i dobitnik pohvalnice za inovativan pristup crtačkom mediju na tradicionalnom 48. Hercegnovskom zimskom salonu umjetnosti. 2013. godine, na Fakultetu za umjetnost i dizajn u Beogradu,je završio i master studije u klasi profesora Vladimira Radišića. Imao je tri samostalne i više kolektivnih izložbi u Crnoj Gori i Srbiji.
Za njega umjetnost predstavlja ,,način ispoljavanja svih vrijednosti bića i njegove sveukupnosti. To se sve dešava usled neobjašnjive potrebe da sadržaj misaonog svijeta, polazeći od unutrašnjeg mentalnog i nematerijalnog ka konačnom spoljašnjem fizičkom i materijalnom, nastavi svoj put kroz kontinuirani proces reprezentacije (prikazivanja) i recepcije (usvajanja).’’

Izložbu u galeriji ,,A’’ će otvoriti Ljiljana Karadžić, istoričarka umjetnosti.
Realizaciju izložbe omogućili su Trim Centar Nikšić i Opština Nikšić.

FLAJER FB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s