Izložba radova Sretena Milatovića i Ratka Odalovića u A GALERIJI

U četvrtak, 02. jula sa početkom u 20 časova, u A GALERIJI (Trim Centar Nikšić), biće otvorena izložba skulptura Sretena Milatovića i crteža Ratka Odalovića. Izložba je, tokom marta i aprila ove godine, bila predstavljena makedonskoj publici u Nacionalnoj galeriji Makedonije u Skoplju, u izložbenom prostoru Ćifte amam.

Sreten Milatović je rođen 1966. godine u Nikšiću. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek Kiparstvo, u Sarajevu 1992. godine u klasi profesora Alije Kučukalića. Magistrirao je 2007. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Od 2009. godine radi u zvanju docenta na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, ALU – Trebinje. Više puta je nagrađivan za svoj rad i učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Ratko Odalović je rođen 1964. godine u Grahovu, Crna Gora. Završio je Fakultet likovnih umjetnosti u Beogradu 1990. godine, u klasi profesora Živojina Turinskog. Magistrirao je 1993. godine na istom fakultetu. Više puta je nagrađivan za svoj rad i učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Radi kao vanredni profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

Realizaciju izložbe omogućili su Trim Centar Nikšić i Opština Nikšić.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s